Ervaringen

Body Stress Release activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam op een milde manier. Daarom is deze gezondheidstechniek geschikt voor iedereen. Onze klantenkring bestaat dan ook uit pasgeboren baby’s, hoogbejaarde mensen en vanzelfsprekend alle levensstadia hier tussen in. We zien dat BSR baat kan bieden bij de meest uiteenlopende klachten. Een aantal ervaringen.

Vrouw, 31 jaar – vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten

Ik ben altijd heel sportief geweest en heb van alles op sportgebied gedaan. De laatste jaren heb ik veel plezier in yoga. Ik heb zelfs een docentenopleiding gevolgd en afgerond. Doordat ik veel stress op mijn werk had, voelde ik dat mijn lijf op een gegeven moment begon tegen te stribbelen. Ik zat niet lekker in mijn vel en had overal pijntjes. Maar ik was vooral heel erg moe en ik sliep slecht. Door de drukte ben ik de dingen die goed voor mij waren gaan verwaarlozen. Ik deed eigenlijk geen yoga meer, ik sportte nog nauwelijks en eigenlijk ging de ene dag in de andere over. ’s Avonds hing ik voor de TV als een zombie.

Dit kon zo niet langer. Ik moest iets doen. Toen ik via mijn tante over BSR hoorde heb ik gelijk 3 afspraken gemaakt. Tegelijk besloot ik dat ik naast BSR ook weer de yoga ging oppakken en ik wilde weer gaan hardlopen. Een soort van totale omwenteling. Ik heb altijd geleerd dat sporten moet en goed is voor je lijf dus ik ging vol los. Ik had veel tijd in te halen en dat moest nu.

Na de eerste BSR behandeling was ik heel erg moe. Mijn lichaam was erg gevoelig en het leek wel of ik iedere zenuw voelde. Ik merkte dat ik er boos van werd want eigenlijk wilde ik hard sporten en dat kon gewoon niet goed omdat ik te moe was. Maar ik ging gewoon door met iedere dag sporten terwijl ik wist dat tijdens de opstartfase van BSR het goed was om het rustig aan te doen met sporten. Ik moet nogal vaak dingen van mezelf. Dat is wel een puntje….

Na afloop van de 3de BSR behandeling merkte ik kleine verschillen maar ik was nog niet tevreden. We kregen een gesprek over sporten en dingen moeten en ik kwam erachter dat ik mezelf helemaal geen tijd gunde om te herstellen. Ik was begonnen met BSR om me beter te gaan voelen en tegelijkertijd was ik mezelf heel erg onder druk aan het zetten omdat ik zoveel van mezelf moest. We hebben afgesproken dat ik mijn lichaam te tijd geef om te herstellen. Dat sporten komt wel weer maar nu even niet. Dat was een hele omschakeling voor mij maar wat ben ik blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan.

Na de volgende behandelingen ging het ineens stukken beter. Ik werd minder moe en allerlei pijntjes verdwenen. Ik werd zelfs vrolijker en zat beter in mijn vel. Ik ben er nog niet maar ik ben al heel tevreden met waar ik nu ben. Door voor mijn lijf te kiezen en even niet voor al de dingen die ik van mezelf moet merk ik dat mijn oude ik weer terug komt. Daar ben ik erg blij mee. Ik doe nu weer heel langzaamaan elke dag 10 minuten yoga. Heel voorzichtig en nog lang niet op het oude niveau dat ik had maar ik geniet er weer van!

 

Vrouw, 37 jaar – rugklachten en maagpijn

Ikzelf (vrouw, 37 jaar) ben ook direct in behandeling gegaan voor rugklachten en pijn in mijn maag. De klachten in mijn maag zijn helemaal over en de pijn in mijn onderrug is bijna verdwenen. Nu ga ik ook nog met frequentie van elke 6 weken heen om ook mijn rug nog verder verbeterd te krijgen. Ik heb meer energie en er is meer ruimte ontstaan in mijn hoofd. Ik heb weer allerlei dingen opgepakt, zo ben ik vol enthousiasme een studie aan het volgen. Een half jaar geleden had ik dat nog echt niet zien gebeuren.

Wij zijn heel tevreden en zouden het iedereen aanraden om jezelf een goede onderhoudsbeurt te geven, zelfs als je geen klachten hebt!

 

Man, 49 jaar – schouder- en polsklachten

In 2009 maakte ik kennis met BSR. Hoewel ik niet direct het idee had er wat mee te doen, vond ik de theorie wel interessant. Met name hoe een practitioner kan zien waar zich spanning bevindt, intrigeerde me. Daarom heb ik 3 afspraken gemaakt om het te ervaren. Al was het maar preventief.

Sinds 2006-2007 kampte ik wel met wat blessures aan mijn schouder en pols. De pijn was veelal het meest aanwezig na het sporten (onderwaterhockey). Op zich niet heel ernstig, maar wel een zeurend iets. Ik heb daar veel onderzoek naar laten doen om de oorzaak te achterhalen: sportarts, fysiotherapie, chiropractie, pols- handspecialist in het VUMC, maar er werd niets gevonden. Omdat ik de sport al ruim 30 jaar beoefen, had ik me er bij neergelegd dat het ‘gewoon’ ouderdom en slijtage was en accepteerde ik die situatie.

Na de 3 behandelingen ervoer ik een algemene ontspanning in mijn lijf die goed voelde. Daarnaast gaf het me ook meer mentale rust. Ik ben doorgegaan met BSR met een frequentie van 1 keer per 6-8 weken. Na enkele vervolgbehandelingen bleek ook dat mijn pols en schouder minder pijnlijk werden en, tot mijn verrassing, dat ik na het sporten veel sneller herstelde!

Nu ga ik nog regelmatig voor een release om dat herstelproces na intensieve inspanning goed op gang te houden. Ik weet overigens nog steeds niet precies wat de practitioner ‘ziet’ om de spanning te lokaliseren. Maar goed, ieder zijn vak!

 

Vrouw, 38 jaar – whiplash

Ik leerde het fenomeen ‘BSR’ kennen door een collega van mij. Ik heb eind 2009 een auto-ongeluk gehad. Ik werd van achter vol aangereden toen ik stil stond voor het verkeerslicht. De bekende klachten van whiplash waren helaas ook op mij van toepassing. Na een half jaar fysiotherapie en chiropractie voelde ik geen verbetering meer, maar mijn klachten (pijn in nek, schouders en tussen de schouderbladen) waren nog lang niet over. Ook heb ik al jaren lang last van migraine-aanvallen en eigenlijk altijd elke dag een lichte hoofdpijn. Bovendien is na mijn zwangerschap mijn bekken altijd een zwak punt gebleven door mijn bekkeninstabiliteit. Toen toch maar het besluit genomen om een afspraak te maken. Ben behoorlijk sceptisch aangelegd, maar ja baat het niet, dan schaadt het niet.

De eerste sessie was een feit. Het was een aparte ervaring. Op verschillende punten op je rug wordt er met de vinger een zachte druk uitgevoerd in een bepaalde richting. Op sommige plaatsen voelde je het best wel, maar dat zijn dan ook de zwakke plekken. Achteraf denk je … hoe kan dit gaan helpen … voor je gevoel is er niet zoveel bijzonders gebeurd.

Maar niets is minder waar! Na de eerste sessie was ik mijn elke dag – hoofdpijn al volledig kwijt en die is tot op de dag van vandaag niet teruggekomen. De zeer pijnlijke plek in mijn rechter bil (overgebleven restje bekkeninstabiliteit) was al met de helft verminderd. Na de derde sessie was dit volledig verdwenen. De kwantiteit van mijn migraine-aanvallen is ook afgenomen. De spanning in mijn nek, schouders en tussen de schouderbladen is ook afgenomen en wordt langzaam beter. Maar ja, dit zit er dan ook al heel lang ! Dus dit heeft tijd nodig.

Ik was laatst gevallen en mijn hand deed behoorlijk zeer. Toevallig had ik de dag erop een sessie en de volgende dag was mijn hand helemaal over. Echt bizar! En vorige keer had ik de griep onder de leden. Ik had een sessie gehad en de volgende dag voelde ik me meteen een stuk beter.

Ik ben in ieder geval heel blij dat ik deze stap heb genomen en ik vertel het aan iedereen die het maar wil horen :-).

 

Jongen, 7 jaar – druk, slechte concentratie

Via internet had mijn man Body Stress Release ontdekt. Onze zoon heeft vaak een gespannen lijfje, kan zich ook slecht concentreren en is bij vlagen druk. Via school en pedagogen etcetera kwam er niets verontrustends uit. Vanaf de eerste behandeling die mijn zoon heeft gehad communiceert hij veel beter en speelt hij beter samen. Hij had pijnklachten in zijn rug die zijn verdwenen, de pijn in zijn nek nagenoeg ook. Hij zit duidelijk lekkerder in zijn vel. We gaan nog wel heen met een frequentie van 6 weken omdat we ervan overtuigd zijn dat er nog meer verbetering in zit.

 

Man, 70 jaar – rugklachten en hoofdpijn

Na vele jaren van ernstige pijn in de onderrug en regelmatige hoofdpijn was ik mijn vertrouwen in de medische wereld verloren. Geen enkele therapie wilde helpen, tot ik werd geattendeerd op  Body Stress Release.

Na de eerste behandelingen leken de kwalen wel toe te nemen maar na enige tijd verdwenen zowel de rugpijn als de hoofdpijn en ga ik een stuk meer ontspannen en vrolijker door het leven.

 

Vrouw – 64 jaar, nek/schouderklachten

Sinds 1 ½ jaar heb ik veel last van nek-/ schouderklachten. Ik had moeite mijn armen omhoog te doen bij het uitkleden. De beweeglijkheid van mijn schouders en bovenarmen liet in alle opzichten te wensen over. Ik had last van hypertonie van de nek-/schouderspieren bovenaan mijn rug. Het voelde of ik een balk bovenin mijn schouders had. ’s Nachts viel steeds mijn rechterarm in slaap en dat kon soms uiterst pijnlijk zijn. ’s Morgens duurde het vaak heel lang voor ik weer het volledige gevoel in mijn rechterarm terug had.

De neuroloog concludeerde dat het mogelijk het gevolg was van artrose in de nekwervels, in combinatie met stress. In het stadium waarin de artrose bij mij verkeert, kan er in dit medisch vakgebied niets aan gedaan, zo werd gezegd. Mogelijkheden zijn dan eventueel een ander kussen proberen en/of de osteopaat vragen om te proberen om wat meer ruimte tussen de nekwervels te creëren… maar dat had ik allemaal al gedaan. En natuurlijk zorgen dat je geen stress hebt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Begin februari ben ik met BSR begonnen. Meteen na de eerste keer was ik de balk in mijn nek al kwijt. Nu, na vijf keer, is bijna alle spanning weg. Ik heb ’s nachts vrijwel geen last meer van een slapende arm en ook het gevoel in mijn rechterarm is verbeterd.

Ik verheug met steeds op de behandeling. Het voelt echt of je lichaam door de impulsen zich ineens herinnert hoe het ook weer moet zijn om spanning los te laten. Ik ben van plan om nog een paar keer te gaan , om de laatste blokkades die ik nog voel, ook te helpen opruimen.