BSR de Praktijk centrum voor Body Stress Release Amsterdam pijnlijke heup

Wat is BSR

Body Stress Release is een aanvullende gezondheidstechniek die het lichaam ondersteunt om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. BSR helpt het lichaam de vastgezette spierspanning (body stress) als gevolg van overbelasting los te laten.Body Stress Release is een aanvullende gezondheidstechniek die het lichaam ondersteunt om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. BSR helpt het lichaam de vastgezette spierspanning (body stress) als gevolg van overbelasting los te laten.

BSR de Praktijk Amsterdam rugpijn

Ieder mens wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende vormen van spanning. Wanneer het lichaam deze spanning niet meer op een natuurlijke wijze kan verwerken wordt deze vastgezet in de spieren. Dit veroorzaakt een verstoring van het zenuwstelsel. Verkrampte spieren drukken op zenuwbanen waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet meer optimaal verloopt. Deze verstoring beïnvloedt lichaamsfuncties negatief en veroorzaakt allerlei lichamelijke klachten. Body stress ontstaat door:

Lichamelijke overbelasting

Door een val, een (verkeers)ongeluk, een slechte (zit)houding, zwaar lichamelijk werk, veelvuldig sporten of een zwangerschap.

Emotionele overbelasting

Door plotselinge, heftige emoties zoals boosheid, shock of het verlies van een dierbare. Of door financiële zorgen, relatieproblemen of (prestatie)druk op het werk.

Chemische overbelasting

Door het eten, inademen of opnemen (via de huid of via het bloed) van bepaalde stoffen, bijvoorbeeld kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen, cosmetica, insecticiden, schoonmaakmiddelen of verf.

BSR stelt geen diagnose en behandelt geen ziekten; het kan daarom samengaan met elke vorm van medisch handelen. BSR is ontwikkeld om de opgebouwde spierspanning te laten afnemen en de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen te herstellen. Deze communicatie is cruciaal voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Wij lokaliseren spierspanning door lichte impulsen te geven. Het lichaam reageert hierop met een spierreflex. Hierdoor weten we precies waar en hoe lichaamsspanning is opgeslagen in jouw lichaam. Door lichte handmatige drukimpulsen te geven wordt ieder lichaam gestimuleerd om de vastgezette spierspanning los te laten.